• +30 26310 55400
 • + 30 6973 333 330
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα Νέα Μας

 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Με τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, στο πλαίσιο των επαφών του με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ενημέρωσε τον κ. Παπαναστάση για ζητήματα που αφορούν το Δήμο, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε ο κ. ΚώσταςΛύρος, βασική αρχή της δημοτικής αρχής είναι η εφαρμογή της διαφάνειας σε κάθε επίπεδο δραστηριότητας.


 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχθηκε σήμερα στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, στο πλαίσιο επίσκεψης και συμμετοχής της κυρίας Λίνας Μενδώνη, σε εκδήλωση που πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Nωρίτερα, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Γεώρ. Παπανδρέου και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Ολυμπία Βικάτου, ξεναγήθηκε στο -υπό κατασκευή -νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου.

Ο κ. Κώστας Λύρος απευθυνόμενος προς την Υπουργό αναφέρθηκε στην πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η οποία αποτυπώνεται μέσα από το πλήθος των μνημείων που διατηρεί εντός των ορίων τους, τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν ένα ευρύτατο χρονικό φάσμα από τους πρώτους ιστορικούς έως τους νεώτερους χρόνους. Χαρακτήρισε δε τον πολιτισμό ως κορυφαίο κεφάλαιο και κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης, του οποίου η ορθή διαχείριση δημιουργεί πολλαπλάσια οφέλη είτε σε γενικό είτε σε τοπικό επίπεδο.Στην κυρία Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρέδωσε υπόμνημα προτάσεων αναφορικά με τον Πολιτισμό αλλά και τον επικείμενο εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Λύρος«…η πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων θα πρέπει να έχει κορυφαίο ρόλο, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των προγόνων της στον Αγώνα των Ελλήνων».


 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας που ακολούθησε την συζήτηση για τα έργα υψηλής προτεραιότητας που αφορούν το Δήμο.Ειδικότερα, στον τομέα των Υποδομών ο κ. Κώστας Λύρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα της Λιμνοθάλασσας τα οποία είναι πλέον απαραίτητα για την διάσωση του οικοσυστήματος, την αναβάθμισή του και την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως είπε, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν διαταράξει κι απειλούν πλέον σοβαρά το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσες δράσεις.Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. Υπουργό πως οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν για μία ακόμη φορά την περιοχή, επιβάλουν πλέον την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την ραγδαία εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή. Αντιπλημμυρικά εκατέρωθεν της Νέας Οδού καθώς επίσης χρηματοδότηση ευρύτατων παρεμβάσεων σε ποταμούς και χείμαρρους σε όλο το Δήμο, είναι απαραίτητα προκειμένου ν’ αποφευχθούν νέες εικόνες καταστροφής.Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραμένοντας στον τομέα των Υποδομών εξήγησε επίσης στον κ.Κώστα Καραμανλή την αναγκαιότητα της Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στο Μεσολόγγι,χαρακτηρίζοντας το έργο ως μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,όσο και την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων που σήμερα χάνονται λόγω των εκτεταμένων φθορών του υφιστάμενου παλαιωμένου δικτύου.Αναφερόμενος στον τομέα των Μεταφορών ο κ. Κώστας Λύρος προέκρινε το έργο της κατασκευής κόμβου εισόδου κι εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά». Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των Γεφυριών Αιτωλικού, καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.Κατά την συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Κώστα Λύρου για επίσκεψη στο Δήμο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την έκταση των προβλημάτων και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής τους.


 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Με τον Λιμενάρχη Νεκτάριο Μελιάδη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χώρο της Υπηρεσίας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καραπάνο.

Ο κ. Κώστας Λύρος ενημερώθηκε σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του κτηρίου όπου σήμερα στεγάζεται το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι αυξημένες ανάγκες υποδεικνύουν μεταφορά της υπηρεσίας σε νέο χώρο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου εξέφρασε προς τον Λιμενάρχη την στήριξή του στο αίτημα μεταστέγασης του Λιμεναρχείου.


 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019
 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα το Master Plan του Λιμανιού Μεσολογγίου εξέφρασε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κώστας Λύρος. Ο κ. Κώστας Λύρος επεσήμανε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πως η πρόοδος και η αποτελεσματικότητα κάθε σχεδιασμού είναι εφικτή με τον «απεγκλωβισμό» από παθογένειες του παρελθόντος.

Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να βασίζεται σε νέα διαχειριστική αντίληψη, όπου η ισονομία και η διαφάνεια θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του. Ταυτόχρονα δε, προϋποθέτει συνεργασία και υποβολή προτάσεων προς την θετική κατεύθυνση, προκειμένου όλοι – επαγγελματίες, φορείς, τοπική κοινωνία – να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη ενός από τα πλέον δυναμικά σημεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, όπως είναι ο λιμενικός του χώρος.


 • Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019

Με τον Βουλευτή Αιτωλ/νίας Γιώργο Βαρεμένο συναντήθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, χθες Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ.Κώστα Λύρου προς όλους τους βουλευτές της Αιτωλ/νίας, με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρεμένος ενημερώθηκε σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών του Οκτωβρίου, για την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και για άλλα λειτουργικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η καλή πρόθεση συνεργασίας, για την κοινή προώθηση και υποστήριξη των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.


Μείνετε Ενήμεροι

© 2023 Δημιουργική Ανατροπή - Δημοτικές Εκλογές 2019 - Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου. All Rights Reserved.